2019/01/4

Boxedzés gyerekeknek

A Cosmos Boxing Boxterem kezdő önvédelmi képzést indít 2020 őszétől 8-14 éves kor közötti gyerekeknek és fiataloknak az ökölvívás módszereivel, játékosan! A boxedzés számos előnnyel jár a fejlődésben lévő gyermekek számára, többek között növeli a koncentrációképességet, a koordinációt, a fegyelmet és nem utolsó sorban önvédelemre is tanít.

A gyermek teljes biztonságban tanul önvédelmet!

Szülőként biztosak vagyunk abban, hogy minden más szülő is mélyen aggódik gyermeke épségéért. Mi szeretnénk, hogy a hozzánk járó gyermekek és fiatalok elsajátítsák az alapvető védekezési technikákat, fegyelmet és önmérsékletet tanuljanak. A boxedzések során természetesen professzionális védőfelszerelést használunk, a gyermekeket tökéletesen megóvjuk a kéz és egyéb testrészek sérülésétől – bizonyos kor alatt kifejezetten csak erőnléti és zsákos edzéseket tartunk, ahol kizárt a sérülés veszélye. Az ökölvívás sem különbözik ebben a tekintetben a többi küzdősporttól, küzdelemre garantáltan csak kifejezett szándék és megfelelő felkészültség esetén kerülhet sor.

Ökölvívás az iskolai testnevelés óra kiváltására? Lehetséges!

Tekintettel az oktatási intézmények infrastrukturális hiányosságaira a magyar oktatási törvény lehetőséget biztosít arra, hogy a gyermekek a kötelező iskolai testnevelés órák egy részét (2 alkalmat) kiváltsák sportegyesületben végzett sporttevékenységgel. Ez természetesen a boxedzésekre is vonatkozik, így összeköthető a kellemes a hasznossal. A kiváltható testnevelés órákat érintő szabályozásról a magyar oktatási törvény 2011. évi CXC. törvény 27. § alapján tájékozódhat. A testnevelés órák kiváltására szóló kérvényt edzőink tudják aláírni, azonban csak abban az esetben, ha a gyermek rendszeresen látogatja az órákat. Ne feledjük, hogy a gyermekeknek boxedzéseink keretében a kiváltott testnevelés óráknál jelentősen magasabb színvonalú sporttevékenységben lesz része! További információk a boxedzőnél kérhetők.

Miért nagyszerű sport a box a gyermekeknek?

Az ökölvívás – szemben a tévhitekkel – nagyszerűen képes fejleszteni a gyermek önuralmát és agressziókezelését. Ahogy a küzdősportok általában, a box is fokozott figyelmet, rátermettséget, kitartást és fegyelmezett viselkedést igényel. A box elsajátítása kezdő szinten általánosan erőnléti edzésekkel indul, miközben a szakedzők megtanítják az alapvető technikákat, az ellenfél tiszteletét és a sport szabályait. Ezek a lépések nagyon fontosak ahhoz, hogy bárki úgy űzhesse az ökölvívást, mint sportot. A boxedzésekkel a gyermek megtanulja tisztelni saját erejét, elkezdi kiegyensúlyozottan kezelni érzelmeit és fejleszti testének koordinációs képességeit is. Mindent összefoglalva az ökölvívás a küzdelmen kívül is az egyik legátfogóbb edzésfajta, melyet már több ezer évvel ezelőtt is alkalmaztak a gyermekek életre nevelésében.


Boxedzés gyerekeknek
Megosztás: