Szalma Zoltán Szalma Zoltán

2018/09/10

Szalma Zoltán

Szalma Zoltán

„A boksszal 1977-ben 10 évesen ismerkedtem meg édesapámnak köszönhetően. Első országos bajnoki aranyérmemet 14 évesen szereztem.

Aktív élsportolóként több mint kétszáz versenymérkőzésem volt. Részt vettem számos világversenyen, összesen ötször nyertem magyar bajnoki címet különböző súly-, és korcsoportban. Tagja voltam a Magyar Ifjúsági Válogatottnak nagyváltósúlyban.

A versenyzői pályafutásomat követően edzőként és bíróként kezdtem el tevékenykedni. Okleveles szakedzői diplomámat a Testnevelési Egyetem mesterképzésén szereztem.

Ökölvívó bíróként 2001 és 2014 között a hazai és nemzetközi bokszéletben vezettem mind országos, mind világ-, és európai bajnoki döntő mérkőzéseket.

2006-ban barátaimmal megalapítottuk a COSMOS STARS ÖKÖLVÍVÓ és SZABADIDŐ SPORTEGYESÜLETET. Tanítványaink nyertek már Budapest- és Országos Bajnokságot is.

2016 óta a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (AIBA) bíró oktatójaként is dolgozom. A nagy nemzetközi versenyeken a bírókat ellenőrző testületnek vagyok a tagja és e pozícióban részt vettem 2020-as TOKIÓI OLIMPIÁN

Hívj, vagy írj nyugodtan!”

Szalma Zoli, a boxedző


Szalma Zoltán